Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

Nowoczesne, jasne wnętrze. Zobacz projekt 65-metrowego mieszkania!

Autor: Ewa Kozioł
11 lut 2021 18:44

Mieszkanie o powierzchni 65 metrów kwadratowych zostało zaprojektowane dla studenta medycyny. We wnętrzu  dominuje bieli i kolor szary z mocnymi akcentami granatu i złota.


Mieszkanie ma charakter przejściowy. – Młody właściciel będzie w nim mieszkał do końca studiów. Mogłam więc pozwolić sobie na wprowadzenie odważnej stylistyki, w duchu glamour, z nowoczesnymi akcentami –  opowiada Monika Staniec, autorka projektu wnętrza.

Na powierzchni 65 metrów kwadratowych znajduje się salon z aneksem kuchennym, gabinet, sypialnia, łazienka oraz przedpokoju. We wnętrzu dominuje biel i szarość z mocnymi akcentami granatu oraz złota. Elementem dekoracyjny są listwy sztukateryjne, ułożone na ścianach, przy suficie. W sypialni i w gabinecie dodatkowo pojawiły się także piękne rozety. We wnętrzu bardzo ciekawie zostanie wykończona podłoga. – Na podłodze w zdecydowanej części mieszkania położony zostanie mikrocement w odcieniu jasnego popielu. W sypialni i gabinecie będzie to natomiast deska na kształt chevron – mówi Monika Staniec. Przytulności i ciepła całej aranżacji wnętrza dodają zasłony oraz welwetowe wykończenia mebli. 

Salon połączony został z aneksem kuchennym. Obie przestrzenie zaprojektowano w szarej kolorystyce, która doskonale kontrastuje ze złotymi dodatkami. W salonie ustawiona będzie jedynie sofa, pufa i stolik rozkładany, pełniący funkcję stołu dla sześciu osób. Część wypoczynkową od strefy roboczej oddziela praktyczna wyspa w granatowo-czarno-szarym kolorze, przy które ustawione zostaną krzesła barowe. Kuchnia jest bardzo praktyczna i wygodna. Główny ciąg mebli mieści indukcję, zlewozmywak, zmywarkę, okap oraz bardzo wiele szafek do przechowywania. Młodemu właścicielowi to w zupełności wystarcza. 

Sypialnią zaprojektowano jako wygodną przestrzeń do spania i do odpoczynku. Są tam tylko niezbędne elementy wyposażenia. W sypialni miało się znaleźć tylko niezbędne minimum. Mamy tu więc duże łóżko, dwie szafki nocne oraz pojemną szafę, której fronty wykończono transparentnym szkłem.

W łazience znajduje się kabina prysznicowa typu walk-in, wc i umywalkę, która jest monolityczna z blatem. Wykonana została ze spieku kwarcowego. Na ścianie pod prysznicem również pojawia się spiek, jednak w wersji białego marmuru z rysunkiem szarości i czerni. Kombinację materiałów podkreśla zdecydowany odcień granatu. Na uwagę zasługuje też ciekawie ukryta pralko-suszarki pod blatem umywalkowym. 

W przedpokoju znajdują się duże tafle luster, wkomponowane w sztukaterie. Powiększają optycznie długi i wąski przedpokój. Jest tam również szafa w kolorze ściany, ukryta celowo, aby nie odwracać uwagi od dekoracyjnych elementów wnętrza.

Autorka projektu: Monika Staniec, www.monikastaniec.com

Polecamy także Piękny, nowoczesny dom dla rodziny. Zobacz ponadczasowe wnętrze!

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także