Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Nowoczesne mieszkanie w Gdyni. Zobacz jak je pięknie zaprojektowano!

Autor: Katarzyna Masłowska
05 lis 2019 09:09

Mieszkanie znajduje się w zielonej, spokojnej dzielnicy Gdyni. W kameralnej zabudowie zaprojektowano wnętrze dla młodej, aktywnej zwolenniczki odważnych i nowoczesnych rozwiązań.

Korytarz

Realizacja definiuje swój charakter już od samego wejścia. Ściany korytarza, pokryte naturalnym fornirem kamiennym, prowadzą dalej, ukazując wysoką zabudowę stolarską w kolorze ciepłego dębu oraz lustro sięgające sufitu. Drzwi zlicowane z frontami szaf skrywają zaś wejście do garderoby.

Salon z aneksem

Połączenie salonu z aneksem kuchennym jest odpowiedzią na rytm dnia i upodobania naszej klientki. Miłośniczka kulinariów potrafi poświęcić gotowaniu długi czas, który umili jej telewizor zamontowany nieopodal kuchni lub muzyka dobiegająca z salonu. Przenikanie się stref funkcjonalnych pozwala ponadto gościć przyjaciół, nie tracąc ani jednej wspólnej chwili.

Zobacz także: Aranżacja łazienki: zobacz 5 sposobów na urządzenie

Podstawowym wyznacznikiem estetycznym dla projektowanej kuchni były ciemne barwy i dość surowy charakter. Klientce zależało na wyróżnieniu zabudowy kuchennej nieoczywistą, choć drobną cechą. Tak też się stało: fronty wykonane zostały z płyty pokrytej delikatnym deseniem krateczki.

Podobną cechą charakteryzuje się blat i powierzchnia pomiędzy szafkami dolnymi i wiszącymi - ich kamienna struktura staje się widoczna po włączeniu podszafkowego oświetlenia. Półwysep pozwolił wygospodarować dodatkową przestrzeń do przechowywania. Tuż nad nim zawisła spawana, metalowa szafka wykonana na zamówienie, od spodu której umieszczono ledy doświetlające blat roboczy.

Salon został zaprojektowany w taki sposób, by znaleźć w nim ukojenie po długim, wyczerpującym dniu. Miękka sofa zaprasza, by się w nią zanurzyć i skorzystać z bogatej biblioteki ulokowanej za jej plecami. Zabudowa wykonana na zamówienie przez stolarza zdołała pomieścić kolekcję ulubionych książek klientki, której zależało na wyeksponowaniu ich w salonie. Paski w dębowym wybarwieniu, biegnące od regału do telewizora, wprowadzają ciepło drewna do wnętrza zdominowanego przez odcienie szarości.

Sypialnia

Oaza spokoju i intymności utrzymana została w ciemnej tonacji, która konsekwentnie pojawiła się również na firanach i zasłonach. Miękkie, przypominające welur tapicerowanie za łóżkiem wzmaga poczucie przytulności, a jednocześnie tłumi hałasy dobiegające z zewnątrz.

To Cię zainteresuje: Nowoczesny dom z betonu. Zobacz piękny projekt z Katowic

Wszystkie ściany obłożone zostały materiałami o zróżnicowanej fakturze, podłogę zaś wyłożono puszystą wykładziną. Ujednoliconą gamę kolorystyczną przełamują lampki nocne marki Pallero, osobiście wybrane przez klientkę.

Łazienka

Klientce zależało na tym, aby w łazience stworzyć atmosferę spa. Efekt osiągnęłyśmy za sprawą połączenia surowych płytek o kamiennej strukturze z elementami w kolorze ciepłego dębu. Paski zamontowane na suficie nawiązują do dekoracji w salonie, tworząc dzięki temu spójną koncepcję projektową. Skojarzenia ze spa zostały przełamane za pomocą czarnej armatury nawiązującej do wnętrz o industrialnym charakterze.

Stosunkowo niewielka łazienka mieści w sobie prysznic typu walk-in, który wizualnie stapia się z tłem. Ponadto w pomieszczeniu zdołałyśmy wygospodarować przestrzeń na wygodną wannę. Toaleta celowo umieszczona została w głębi pomieszczenia, by nie skupiała na sobie zbyt dużej uwagi. Tym samym przy wejściu, a zatem w sąsiedztwie wanny i umywalki, wypracowałyśmy wolną przestrzeń umożliwiającą komfortowe korzystanie z wyposażenia łazienki.

Klientce zależało na wprowadzeniu dobrego oświetlenia do makijażu - w odpowiedzi na tę potrzebę zaprojektowałyśmy szafkę wiszącą, w której pomiędzy frontami poprowadzone zostało oświetlenie led. Przestrzeń do przechowywania znajduje się ponadto w szafce pod umywalką, wyposażonej między innymi w specjalną, niską szufladę przygotowaną z myślą o kosmetykach do makijażu.

Typ: mieszkanie w budynku wielorodzinnym
Lokalizacja: Gdynia
Powierzchnia: 68 m²
Rok realizacji: 2019
Projekt: Sylwia Kowalczyk-Gajda, Hanna Kozicka
Fotograf: kroniki.studio

Wyposażenie

Salon z aneksem
sofa i pufa: SITS
stolik kawowy: Ibride

Sypialnia
lampki nocne: Pallero
stolik pomocniczy: Misaform

Łazienka
grzejnik: Radeco
armatura: GRB
ceramika: Artceram, Flaminia, Riho
kabina prysznicowa: Sanswiss

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także