Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Nowoczesne mieszkanie w Gdyni. Projekt: Sylwia Kowalczyk-Gajda, Hanna Kozicka. Fot.  kroniki.studio

Zobacz galerię [14 zdjęć]

Nowoczesne mieszkanie w Gdyni. Projekt: Sylwia Kowalczyk-Gajda, Hanna Kozicka. Fot. kroniki.studio
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Katarzyna Masłowska
05 lis 2019 09:09

Nowoczesne mieszkanie w Gdyni. Zobacz jak je pięknie zaprojektowano!

Mieszkanie znajduje się w zielonej, spokojnej dzielnicy Gdyni. W kameralnej zabudowie zaprojektowano wnętrze dla młodej, aktywnej zwolenniczki odważnych i nowoczesnych rozwiązań.

Korytarz

Realizacja definiuje swój charakter już od samego wejścia. Ściany korytarza, pokryte naturalnym fornirem kamiennym, prowadzą dalej, ukazując wysoką zabudowę stolarską w kolorze ciepłego dębu oraz lustro sięgające sufitu. Drzwi zlicowane z frontami szaf skrywają zaś wejście do garderoby.

Salon z aneksem

Połączenie salonu z aneksem kuchennym jest odpowiedzią na rytm dnia i upodobania naszej klientki. Miłośniczka kulinariów potrafi poświęcić gotowaniu długi czas, który umili jej telewizor zamontowany nieopodal kuchni lub muzyka dobiegająca z salonu. Przenikanie się stref funkcjonalnych pozwala ponadto gościć przyjaciół, nie tracąc ani jednej wspólnej chwili.

Zobacz także: Aranżacja łazienki: zobacz 5 sposobów na urządzenie

Podstawowym wyznacznikiem estetycznym dla projektowanej kuchni były ciemne barwy i dość surowy charakter. Klientce zależało na wyróżnieniu zabudowy kuchennej nieoczywistą, choć drobną cechą. Tak też się stało: fronty wykonane zostały z płyty pokrytej delikatnym deseniem krateczki.

Podobną cechą charakteryzuje się blat i powierzchnia pomiędzy szafkami dolnymi i wiszącymi - ich kamienna struktura staje się widoczna po włączeniu podszafkowego oświetlenia. Półwysep pozwolił wygospodarować dodatkową przestrzeń do przechowywania. Tuż nad nim zawisła spawana, metalowa szafka wykonana na zamówienie, od spodu której umieszczono ledy doświetlające blat roboczy.

Salon został zaprojektowany w taki sposób, by znaleźć w nim ukojenie po długim, wyczerpującym dniu. Miękka sofa zaprasza, by się w nią zanurzyć i skorzystać z bogatej biblioteki ulokowanej za jej plecami. Zabudowa wykonana na zamówienie przez stolarza zdołała pomieścić kolekcję ulubionych książek klientki, której zależało na wyeksponowaniu ich w salonie. Paski w dębowym wybarwieniu, biegnące od regału do telewizora, wprowadzają ciepło drewna do wnętrza zdominowanego przez odcienie szarości.

Sypialnia

Oaza spokoju i intymności utrzymana została w ciemnej tonacji, która konsekwentnie pojawiła się również na firanach i zasłonach. Miękkie, przypominające welur tapicerowanie za łóżkiem wzmaga poczucie przytulności, a jednocześnie tłumi hałasy dobiegające z zewnątrz.

To Cię zainteresuje: Nowoczesny dom z betonu. Zobacz piękny projekt z Katowic

Wszystkie ściany obłożone zostały materiałami o zróżnicowanej fakturze, podłogę zaś wyłożono puszystą wykładziną. Ujednoliconą gamę kolorystyczną przełamują lampki nocne marki Pallero, osobiście wybrane przez klientkę.

Łazienka

Klientce zależało na tym, aby w łazience stworzyć atmosferę spa. Efekt osiągnęłyśmy za sprawą połączenia surowych płytek o kamiennej strukturze z elementami w kolorze ciepłego dębu. Paski zamontowane na suficie nawiązują do dekoracji w salonie, tworząc dzięki temu spójną koncepcję projektową. Skojarzenia ze spa zostały przełamane za pomocą czarnej armatury nawiązującej do wnętrz o industrialnym charakterze.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH