Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

Nowoczesny dom: ciekawy projekt z Bielska-Białej

Autor: Justyna Łotowska
03 sie 2020 12:28

Ten dom o powierzchni aż 220 m2 zaprojektowano jako część zabudowy szeregowej. Z okien roztacza się widok na malownicze Beskidy. Zobaczcie ten projekt z pracowni ZUP-A!

Projekt, za którym stoją Anna Adamowicz i Damian Machnik z Zakładu Usług Projektowo-Architektonicznych ZUP-A, obejmował przebudowę i aranżację wnętrz domu jednorodzinnego, zlokalizowanego na obrzeżach Bielska-Białej, u podnóża Beskidów. Choć znajduje się on w zwartej zabudowie szeregowej, z okien roztaczają się widoki na malowniczą okolicę. Jest to budynek o trzech kondygnacjach z wbudowanym garażem. Przebudowa zakładała podział na strefy funkcjonalne związane z mieszkaniem, relaksem i pomieszczeniami sypialnymi.

Inny projekt z tej pracowni: Piękny projekt i wnętrza! To był kiedyś budynek gospodarczy!

Zmiana układu funkcjonalnego wnętrz

Głównym założeniem była zmiana układu i wydzielenie nowej strefy wypoczynkowej, w której zaprojektowano saunę oraz znajdujący się przy niej płytki basen przeznaczony do relaksu po zażyciu kąpieli w saunie. Na piętrze, w centralnej części zlokalizowano kuchnię otwartą na salon z kominkiem oraz jadalnię w przeszklonej loggi. Poza tym na piętrze znajduje się główna sypialnia z prywatną łazienką. Na drugim piętrze zaprojektowano pozostałe sypialnie i pokój dla gości.

Dzięki dużej otwartości przestrzeni oraz zastosowanym jasnym kolorom uzyskano przestronność, którą potęgują przeszklenia z widokami na ogród. Głównymi materiałami użytymi we wnętrzu są patynowana czarna blacha oraz naturalna cegła. Stonowanym tłem dla tych materiałów jest jasna kolorystyka posadzki oraz ścian. Stylistyka projektu nawiązująca do industrialnego charakteru jest użyta w sposób umiarkowany co pozwala stworzyć poczucie przebywania w przytulnym i rodzinnym domu.

Czytaj także: Zobacz piękny, nowoczesny dom z basenem

Projekt: Anna Adamowicz, Damian Machnik, Zakład Usług Projektowo-Architektonicznych, strona tutaj
Wizualizacje: Monsumm
Powierzchnia użytkowa: 220 m²
Powierzchnia terenu: 620 m²
Kubatura: 1729 m³
Projekt: 2016
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także