Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

Przytulne wnętrza nowoczesnego domu dla rodziny

Autor: Dobrzemieszkaj.pl
16 gru 2019 10:21

Wypełniony słońcem dom w Suchym Dworze nieopodal Gdyni został zaprojektowany w odpowiedzi na rodzinne potrzeby. Klienci, zmęczeni rytmem miasta, pragnęli stworzyć kojącą przystań w ustronnej lokalizacji. Estetyka wnętrza utrzymana została w duchu nowoczesnej elegancji.

Wypełniony słońcem dom o pow. 190 mkw. został zaprojektowany w odpowiedzi na rodzinne potrzeby. Klienci, zmęczeni rytmem miasta, pragnęli stworzyć kojącą przystań w ustronnej lokalizacji.

Układ parteru ma stosunkowo otwarty charakter, wykorzystujący częściowe przepierzenia pomiędzy strefami funkcjonalnymi. Przeszklenie w stalowej, malowanej proszkowo ramie oddziela wiatrołap od korytarza. Układ płytek podłogowych oraz zastosowanie dekoracyjnych listew dodatkowo komunikuje sposób użytkowania wnętrza i wyznacza co istotniejsze osie. Gres wnosi do projektu dodatkowy walor funkcjonalny, pozwalając na utrzymanie często używanej posadzki w czystości. 

Jak przystało na dom rodzinny, również w tej realizacji nie zabrakło miejsca na wspólne spędzanie czasu. W salonie stanęła duża i komfortowa sofa, w strefie jadalnianej znajduje się natomiast stół zachęcający do spotkań w towarzystwie rodziny i przyjaciół. Tuż za rogiem skrywa się przestronna kuchnia, w której kontynuowane są zestawienia materiałów zastosowane w salonie. Kompozycję dopełniają gałki marki Little Form Studio, które stały się swoistą biżuterią dla tego stonowanego pomieszczenia.

Estetyka wnętrza domu utrzymana została w duchu nowoczesnej elegancji. W części dziennej fornirowane meble o orzechowym wybarwieniu tworzą spójną całość z dominującą w realizacji szarością oraz detalami wykończeniowymi w kolorze złota. Łagodna w wyrazie paleta barw stanowi tło dla zróżnicowanych faktur zastosowanych materiałów: gresu imitującego tkaninę, połyskującego szkła i mebli o subtelnej, satynowej powierzchni.

W części prywatnej domu paleta barw nabiera intensywności. Główna sypialnia skąpana jest w odcieniach niebieskiego, którym wtóruje czysta biel i kontrastujące z nimi żółte dodatki. Pomieszczenie połączone zostało z garderobą, pralnią i łazienką, do których prowadzą drzwi w stalowej ramie wypełnione przydymionym, ciemnym szkłem. Pokój córki utrzymany został w pastelowych barwach, a uniwersalnym elementom wyposażenia charakter nadają starannie dobrane detale. Przy suficie zawisły oprawy oświetleniowe w kształcie balonów, które wraz ze wzorem tapety nadają pomieszczeniu dziecięcej lekkości. Meble celowo wybrano z oferty sklepowej, by w przyszłości ułatwić adaptację pokoju do potrzeb dorastającej córki.

Projekt: Sylwia Kowalczyk-Gajda, Anna Lemanczyk; Kowalczyk-Gajda Studio Projektowe

Zdjęcia: kroniki.studio; www.kroniki.studio

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także