Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Rodzinne mieszkanie w Warszawie. Piękne, nowoczesne wnętrze!

Autor: Ewa Kozioł
27 gru 2021 18:52

Niemal 100-metrowe mieszkanie znajduje się na warszawskim Mokotowie. We wnętrzu króluje stonowana kolorystyka i naturalne materiały ubrane w proste kształty. Biel połączoną z beżem i brązem drewna doskonale uzupełnia szeroka paleta surowych szarości. Jest pięknie i wygodnie!

Niemal 100-metrowe wnętrze jest bardzo komfortowe. Spełnia wszystkie potrzeby właścicieli zarówno rodziców, jak i dzieci. Jest tu wygodna przestrzeń do wspólnego spędzania czasu, ale też miejsce, gdzie każdy może mieć chwilę tylko dla siebie. Układ mieszkania architekci idealnie bowiem dopasowali do stylu życia właścicieli. 

W mieszkaniu dokonano istotnej zmiany w pierwotnym rozkładzie pomieszczeń. Zlikwidowane zostały ściany wydzielające korytarz, co pozwoliło na znaczące powiększenie salonu. Kuchnię otwarto na przestrzeń dzienną, pozostawiając jednak możliwość jej zamknięcia, dzięki zastosowaniu drzwi przesuwnych. Komfort użytkowania części sypialnej podniesiono poprzez wydzielenie przejściowej garderoby skomunikowanej z prywatną łazienką. Wolne przestrzenie w korytarzu oraz w łazienkach zabudowano prostymi szafami, uzyskując w ten sposób dyskretne miejsca do przechowywania.

Wnętrze jest jednak nie tylko funkcjonalne, ale i niezwykle piękne. Aranżacja jest minimalistyczna, a zarazem wysublimowana. Stonowaną kolorystykę i naturalne materiały ubrano w proste kształty. We wnętrzu króluje szlachetna para – biel połączona z beżem i brązem drewna – uzupełnione szeroką paletą naturalnych, surowych szarości. Kierując się gustem właścicieli, architekci całkowicie zrezygnowali ze wzorów i ornamentów. Całe zdobnictwo opiera się jedynie na delikatnych usłojeniach powierzchni podłóg, drzwi oraz frontów w zabudowie ściennej.

Pierwszoplanową rolę odgrywa we wnętrzu prosta kreska, która w tej aranżacji zyskała postać definiujących przestrzeń pionowych lameli zdobiących ściany i ażurowe przegrody. Linie przewijają się także w minimalistycznych frontach mebli w zabudowie kuchennej i łazienkowej, a nawet – w sięgających podłóg jednolitych zasłonach i wielkopowierzchniowych lustrach. Poziome elementy zabudowy – szafki łazienkowe czy szafkę pod TV zamocowano do ściany, tworząc nadające lekkości wrażenie swobodnie unoszących się form. Całość uzupełniono designerskimi, choć klasycznymi w formie meblami tapicerowanymi i efektownym oświetleniem.

Autorzy projektu: KODO Projekty i Realizacje Wnętrz, www.kodo.pl

Zdjęcia: KODO Projekty i Realizacje Wnętrz

Zobacz także Nowoczesne, eleganckie wnętrze. Piękne mieszkanie w Gdyni!

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także