Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Świetnie zaprojektowane wnętrze z Gdyni: tak wygląda dom po remoncie

Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
10 kwi 2020 13:56

Właściciele tego domu z gdyńskiej dzielnicy Dąbrowa nie bali się nieoczywistych pomysłów i odważnych kolorów. Zobaczcie, jak prezentuje się wnętrze po gruntownym remoncie!

Projekt obejmował parter domu szeregowego w gdyńskiej dzielnicy Dąbrowa. Klienci z dużym entyzjazmem podeszli do propozycji gruntownych przekształceń i nieoczywistych rozwiązań estetycznych, dzięki czemu powstała realizacja o unikalnym charakterze.

Prace projektowe uwzględniały przearanżowanie strefy dziennej składającej się z salonu, kuchni, toalety i korytarza z przedsionkiem. Zasadniczą zmianą wprowadzoną w układzie funkcjonalnym przestrzeni było usunięcie ściany oddzielającej salon od kuchni, co otworzyło pozornie niewielkie pomieszczenie i skutecznie je doświetliło. Przekształceniu uległa również strefa wejściowa, w efekcie czego możliwe było zamontowanie drzwi przesuwnych wydzielających wiatrołap od pozostałej części domu.

Koncepcja estetyczna projektu została oparta na zestawieniu ciepłego forniru dębowego, głębokiej zieleni i antracytu. W realizacji wykorzystałyśmy zarówno wykonane na zamówienie meble wolnostojące i stolarskie zabudowy, jak i gotowe elementy wyposażenia.

Meble kuchenne: warto postawić na kolor

Najważniejszym pomieszczeniem w strefie dziennej domu od początku była kuchnia, co zostało skutecznie podkreślone w sposobie aranżacji wnętrza. Pomieszczenie zaznacza swoją obecność za sprawą niejednorodnej, mozaikowej podłogi. Geometryczny wzór w delikatnych odcieniach szarości stworzył spójną kompozycję z ciemną zabudową kuchenną i towarzyszącą jej głęboką zielenią. Likwidacja ściany od strony salonu pozwoliła wydłużyć powierzchnię blatu roboczego i wzbogacić kuchnię o dużą wyspę, a tym samym zwiększyć przestrzeń do przechowywania. Elementem granicznym pomiędzy kuchnią a salonem jest wysoka, przeszklona witryna z przydymionym szkłem, kolorem dostosowana do sąsiadującej z nią zabudowy i ściany komina.

Salon - przestrzeń do spotkań

Salon domu to miejsce spotkań przy wspólnym stole i swobodnego wypoczynku. Kolor zielony zarówno w meblach jak i w naturalnej roślinności wykorzystanej w dużej dawce, ociepliło i pozwoliło wprowadzić harmonię do wnętrza. Wypoczynek jest potraktowany jako największa potrzeba mieszkańców. Dzięki zastosowanym rozwiązaniom udało się wykreować przestrzeń stworzoną na miarę tych potrzeb.

Łazienka wizualnie powiększona

W toalecie zielenie i granaty dominujące w części dziennej całkowicie ustępują miejsca soczystej czerwieni, z którą współgra antracyt i stonowana mozaika podłogowa. Niewielkie pomieszczenie zostało wizualnie powiększone za sprawą lustra o dużej średnicy, pokrywającego niemal całą szerokość ściany.

Wyposażenie:
krzesła i hokery: Fameg
stół: Signal
sofa i fotel: Etap Sofa
płytki podłogowe i mozaika ścienna: Atlas Concorde
mozaika podłogowa: Equipe Ceramicas
gałki kuchenne: Little Form Studio
tapeta: Wallart 
osprzęt elektryczny: Karlik
drzwi przesuwne: Loft 87

Autorka projektu: Aneta Lehmann, Sylwia Kowalczyk-Gajda (Kowalczyk-Gajda Studio Projektowe)

Zdjęcia: Klaudyna Karczewska||Tempore Flores

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także