Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

Wnętrze jednorodzinnego domu z Gdańska: ciekawy projekt

Autor: Justyna Łotowska
26 sie 2020 07:58

280-metrowy dom w Gdańsku imponuje interesującym układem przestrzennym oraz jasnym i przestronnym wnętrzem, dalekim od sztampowych biało-szarych stylizacji. Jak wam się podoba?

Dom zaprojektowany przez Annę Adamowicz  i Damiana Machnika z pracowni ZUP-A posiada trzy kondygnacje - cześć dzienna znajduję się na parterze, część sypialniana - sypialnia główna, pokój dziecięcy, łazienka - na pierwszym piętrze, natomiast najwyższa kondygnacja to przestrzeń otwarta i zaaranżowana na gabinet z pokojami gościnnym.

- Życzeniem klienta było jasne, przestronne wnętrze, z nutą ekstrawagancji a jednocześnie przytulne i nieprzytłaczające. Ciekawy układ przestrzenny, gra światła i cienia, gra koloru z bielą to wszystko łączy się I tworzy całość, której wspólnie poszukiwaliśmy z klientem - mówią architekci. 

Motyw ażurowej ścianki z cegły odgradza niewielką przestrzeń wejściową do domu od strefy dziennej jednocześnie ją doświetlając, a dodatkowo nawiązuje do użytego materiału budulcowego bryły budynku. Jasna kolorystyka, ciemne drewno oraz minimalistyczne meble tworzą przestronne i ciepłe wnętrze. Naturalne, jasne ściany są tłem dla aranżacji wnętrza. Część dzienna wprowadza kolor do wnętrza za sprawą wyposażenia i nadaje jej przytulny, domowy klimat. Na pozostałych kondygnacjach zastosowano kolory które czerpią z natury.

- Zaprojektowana przestrzeń leży na działce w bliskim sąsiedztwie domów jednorodzinnych z wysoką roślinnością. Doświetlenie domu znajduje się głównie od strony niewielkiego ogródka oraz od strony ulicy. Aby dodatkowo rozświetlić wszystkie piętra zastosowano dwa świetliki w dachu, które wpuszczają dodatkowe światło do wszystkich kondygnacji oraz klatki schodowej - dodają architekci. 

Zespół projektowy: Anna Adamowicz, Damian Machnik, Zakład Usług Projektowo-Architektonicznych ZUP-A
Wizualizacje: Monsumm
Projekt: 2020 (w trakcie realizacji)

 

 

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także