Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Granicę pomiędzy poszczególnymi funkcjami otwartej strefy dziennej zaznacza mocniej czarna, delikatnie industrialna półka, poprowadzona wzdłuż półwyspu. Projekt: Studio Raanan Stern. Fot. Gidon Levin.

Zobacz galerię [9 zdjęć]

Granicę pomiędzy poszczególnymi funkcjami otwartej strefy dziennej zaznacza mocniej czarna, delikatnie industrialna półka, poprowadzona wzdłuż półwyspu. Projekt: Studio Raanan Stern. Fot. Gidon Levin.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
29 wrz 2015 09:48

Małe, jasne mieszkanie. Tak wygląda po remoncie

Stare, nieduże mieszkanie poddano gruntownemu remontowi. Powstało jasne wnętrze pełne światła.

Oryginalny układ pomieszczeń został całkowicie zmieniony. Starą łazienkę otwarto i powstała w niej kuchnia, połączona z salonem, a w miejscu starej kuchni-kiszki urządzono łazienkę. Organizacja przestrzeni została zaprojektowana w oparciu o jeden cel: rozprowadzenie światła i powietrza w pomieszczeniach. 

To drugie ułatwiają wiatraki zamontowane pod sufitem, przynoszące ulgę w suchym, tel-awiwskim klimacie. Dostęp światła ułatwiają częściowo przezierne, przeszklone ścianki, okalające sypialnię. Szklane są również przesuwne drzwi do łazienki. Świeżość we wnętrzu potęgują również jasne kolory. Dominującą barwą jest tutaj biel, królująca na ścianach, której sterylność przełamuje drewniany parkiet na podłodze. 

Charakter we wnętrzu budują meble oraz dodatki. Delikatnie industrialny klimat wprowadza metalowa półka, poprowadzona wzdłuż półwyspu, oddzielającego kuchnię od salonu. Czarny kolor mebla elegancko kontrastuje z białą kuchnią i harmonizuje z wiatrakiem i lampami zwisającymi z sufitu. 

Podział pomiędzy strefą gotowania a wypoczynku jest spotęgowany przez różną posadzkę na podłodze. W salonie zdobi ją klasyczna, parkietowa jodełka, podczas gdy w kuchni są to płytki w stylu blisko-wschodnim. Wystrój mieszkania akcentują elementy, wyszukane na różnych pchlich targach - zarówno tych lokalnych w Tel-awiwie, jak i z bazarów w innych krajach. 

Projekt: arch. Raanan Stern, arch. Shany Tal/Studio Raanan Stern.

Zdjęcia: Gidon Levin.

 

4Buildings - nowe wydarzenie branży budowlanej w Polsce i cztery niezależne konferencje o najważniejszych trendach w budownictwie XXI wieku - już 15-17 listopada w Katowicach. Zarejestruj się teraz!

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH