Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Spiżarnia w małej kuchni

Materiał Partnera Autor: Artykuł promocyjny dostarczony przez firmę GTV
21 maj 2020 10:17

Prawdziwa, domowa spiżarnia to marzenie wielu z nas. Jednak przeszkodą do jej stworzenia może być ograniczona przestrzeń – niewielka kuchnia czy małe mieszkanie w bloku bez dodatkowego pomieszczenia służącego do przechowywania zapasów. Mamy prosty sposób, aby zmienić kawałek małej kuchni w nowoczesną spiżarkę.

Po pierwsze udźwig

Mini spiżarnia w kuchennej przestrzeni rządzi się swoimi prawami. Ponieważ chcemy zgromadzić całe zapasy w jednym miejscu, pamiętajmy, aby materiały, z których wykonana jest spiżarnia, były trwałe i odporne na obciążenia. Kluczowy jest tu udźwig szuflad, taki, który pozwoli na wypełnienie ich środka puszkami, butelkami i słoikami. – W przypadku gdy budujemy spiżarnię z szerokimi szufladami, należy zwrócić uwagę na maksymalne obciążenie. Od tego zależy nie tylko co tam zamieścimy, ale czy będzie nam wygodnie otwierać i płynnie zamykać szuflady z cichym domykiem – radzi Artur Kaproń product manager GTV.

Axis Pro cargo mini
Axis Pro cargo mini

W szerokiej ofercie firmy GTV uwagę przykuwa system szuflad Axis Pro, posiadający 40-kilogramowy udźwig. – Nasze szuflady to przykład ergonomii i designu, siły i subtelności – bo choć mają ultracienkie boki, to są w stanie wiele udźwignąć.

Po drugie design 

Forma i kształt to druga kwestia, którą warto poruszyć. Typowa, klasyczna spiżarnia, jaką znamy, to przeważnie pomieszczenie gospodarcze, piwniczne, z prostymi regałami. To nie jest miejsce reprezentacyjne, ze wstępem dla gości. Ale już spiżarnia w obrębie kuchni będzie musiała zachować pewien standard, stąd design komponentów odgrywa znaczącą rolę. Jeśli posiadamy zabudowę kuchenną w bieli, to bez problemu dopasujemy do niej takie elementy jak boki szuflad Axis Pro, które też są w wariancie białym. Czy to takie istotne? Z punktu widzenia estetyki i komfortu – zdecydowanie tak. Przy wysuwaniu szuflady nie będzie nas kłuło w oczy niedopasowanie kolorystyczne. W przypadku drugiego wariantu koloru – antracytu – taki kontrast będzie wręcz idealny. Mieści się on w aktualnych trendach wnętrzarskich, w których istotne jest przełamywanie kolorów – np. bieli i szarości.

AXIS PRO – wersja biała
AXIS PRO – wersja biała

Po trzecie ergonomia

Miejsce do chowania dużej ilości jedzenia musi być dobrze rozplanowane. Pamiętajmy, że domowa spiżarnia służy do przechowywania  produktów, z których często korzystamy. Fundamentalny jest tu projekt całej kuchni, nawet w nieustawnej przestrzeni, uwzgledniający miejsce na spiżarnię np. w pobliżu blatu roboczego.  – Organizacja to połowa sukcesu. Druga połowa to dobór komponentów ułatwiających korzystanie z zabudowy, np. szerokokątne zawiasy, szuflady z cichym domykiem i pełnym wysuwem, tak jak Axis Pro – mówi Artur Kaproń z GTV. Pełny wysuw umożliwia nam dostęp do całej zawartości szuflady, pozwalając sięgnąć po głębiej schowane produkty. Strata miejsca jest zatem zerowa. A jeśli mowa o miejscu, to aby zyskać dodatkową przestrzeń, można wykorzystać szuflady wewnętrzne Axis Pro wraz z akcesoriami – złączkami i relingami. Cztery wysokości boków (niska, średnia, wysoka i bardzo wysoka) pozwalają na swobodę projektowania i wykorzystanie każdego centymetra wolnej przestrzeni. W taki sposób wygrywamy z problemami z zagospodarowaniem miejsca w spiżarni. A jak wiadomo – potrzeba go jak najwięcej! I z tym poradzi sobie każdy kreatywny stolarz.

AXIS PRO- wersja antracytowa
AXIS PRO- wersja antracytowa

Komentarze

Zaloguj się