Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

AGD do kuchni: nowoczesny model piekarnika

Autor: Katarzyna Masłowska
26 lut 2020 11:33

Nowoczesny piekarnik Hoover H-Keepheat 700 – to pierwszy i jedyny piekarnik przeznaczony zarówno do gotowania, jak i konserwowania żywności. Zobacz jakie ma możliwości.

Dzięki technologii Exever piekarnik Hoover H-Keepheat 700 pozwala przechowywać przygotowane posiłki aż do 7 dni z zachowaniem ich aromatu, smaku i właściwości odżywczych. Ponadto został wyposażony w niskotemperaturowy system gotowania stosowany w profesjonalnych kuchniach dla uzyskania delikatnego smaku potraw. Teraz możesz zaplanować tygodniowe zdrowe menu, ugotować jednorazowo i zjeść w ciągu tygodnia optymalizując czas potrzebny na przygotowanie i podgrzanie posiłków oraz redukując ilość marnowanej żywności.

Dzięki nowoczesnym urządzeniom AGD przygotowanie posiłków jest naprawdę proste. Hoover, z nowym piekarnikiem H-Keepheat 700 i technologią Exever, idzie jednak o krok dalej - rezygnuje z konieczności zamrażania i ponownego podgrzewania potraw, zamiast tego utrzymując je w idealnej do serwowania temperaturze przez okres aż do 7 dni.

Zobacz także: Płytki w kuchni: 20 świetnych kolekcji

Dzięki temu, będąc w pracy, nie musisz martwić się o ciepły posiłek dla dzieci wracających ze szkoły, a w razie niespodziewanej wizyty rodziny lub znajomych smaczne danie masz dosłownie w zasięgu ręki. Przechowywane w niższej, energooszczędnej temperaturze jedzenie jest tak dobre, jak gotowane od zera tego samego dnia. To rozwiązanie idealne dla osób prowadzących intensywny tryb życia, które nie idą na kompromis w zakresie jakości codziennych posiłków.

Wygodny sposób konserwacji potraw – krok po kroku

Technologia Exever polega na bardzo precyzyjnej kontroli temperatury podczas gotowania. Po przygotowaniu posiłku uszczelniasz pojedyńcze porcje w paczkach próżniowych lub wkładasz je do pojemników wielokrotnego użytku. Następnie, w zależności od rodzaju żywności, umieszczasz je z powrotem w piekarniku w celu przechowywania w temperaturze od 63°C do 70°C. Technologia ta pozwala uniknąć utraty wartości odżywczych i zachować delikatność, smak i aromat potraw aż do momentu podania. Ugotowane jedzenie, po zamknięciu, możesz też zamrozić lub włożyć do lodówki, a w razie potrzeby podgrzać w H-Keepheat. Przechowywanie w pojedynczych porcjach pozwala zredukować ilość marnowanego jedzenia.

Podwójna komora – gotuj dwie potrawy w tym samym czasie

H-Keepheat to piekarnik o pojemności 75 litrów, który można podzielić na dwie komory. Jedna zachowuje funkcje piekarnika, podczas gdy druga odpowiada za przechowanie żywności w określonych temperaturach, chroniąc ją przed rozwojem bakterii i utrzymując na optymalnym poziomie pod względem walorów smakowych i korzyści odżywczych.

Dzięki separatorowi można także przygotowywać różne posiłki w tym samym czasie - w różnych temperaturach i z zastosowaniem odrębnych funkcji. H-Keepheat jest również wysokiej klasy piekarnikiem konwekcyjnym i może być używany jako tradycyjny piekarnik.

Profesjonalne efekty gotowania metodą sous vide

H-Keepheat pozwala gotować bezpośrednio z surowych składników, w woreczkach foliowych sous vide, w niskiej temperaturze (70–100°C) zapewniającej kruchość i soczystość żywności, szczególnie w przypadku mięsa. Metoda sous vide, stosowana przez profesjonalnych kucharzy, zapewnia najlepsze wyniki ograniczając zużycie tłuszczu, soli i przypraw przy pełnym poszanowaniu dla właściwości odżywczych oraz smaku, kolorów i aromatów. 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także