Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Miele
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
06 paź 2011 10:39

AGD do suszenia i pasteryzacji

To nieprawda, że zanika tradycja przygotowywania domowych przetworów. Do przygotowania własnych dżemów, kiszonych ogórków, suszonych jabłek zaangażuj kuchennych pomocników.

Grzyby, jabłka, mięta... - w zależności od rodzaju suszonych produktów można wybrać regulację nadmuchu ciepłego powietrza (3 stopnie). Suszarka MSG-02 MPM Product ma moc 400 W i 5 przezroczystych sit o śr. 33 cm. Cena: ok. 150 zł.

' title=
fot. MPM Product

Kilka poziomów

Suszarka do owoców, warzyw, grzybów, ziół OD 2940 Severin jest wyposażona w 5 nakładanych na siebie wkładów - każdy z nich może być stosowany również pojedynczo (śr. 31 cm). Wkładki nadają się do ustawienia na 2 wysokościach. Moc urządzenia – 250 W. Cena: ok. 249 zł

Severin
fot. Severin

Wolne pieczenie

Grzyby można suszyć w piekarniku w niskich temperaturach albo na grillu. Specjalną komorę do niskich temperatur (tzw. slow cook) ma kuchnia Richmond 1100 Dual Fuel Falvours marki Stoves. Można w niej tradycyjnie przygotowywać także np. jagnięcinę. Oprócz niej w wyposażeniu są 3 inne komory, grill i płyta gazowa z 6 palnikami. Cena: ok. 12.900 zł (czerwień jalapeno)

' title=
fot. Stoves

Na parze

W urządzeniu do gotowania na parze DGC 5080XL firmy Miele istnieje możliwość wyboru konkretnych programów do pasteryzowania określonych potraw z listy programów automatycznych. Można też pasteryzować warzywa i owoce w trybie pracy „gotowanie na parze” oraz zapisać 20 własnych programów. Cena: ok. 14.990 zł.

' title=
fot. Miele

Delikatne podgrzewanie

W piekarniku Smart SM 981 M XS firmy Franke jest funkcja Soft Cooking, która nadaje się m.in. do suszenia grzybów, jabłek czy gruszek. Dzięki niskiej mocy i pracy wentylatora, piekarnik grzeje bardzo delikatnie i równomiernie. W początkowej fazie najlepsza jest temp. do 50º C, pod koniec można ją zwiększyć do 60-70º. Cena: ok. 2.999 zł.

' title=
fot. Franke

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH