Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Komfort na talerzu!

Autor: Urszula Tatur
19 lis 2020 19:51

Jesień to sezon aromatycznych, ciepłych smaków. To czas, kiedy w oczekiwaniu na zimę instynktownie sięgamy po potrawy tradycyjne, syte i rozgrzewające – takie, które znamy z dzieciństwa.

Poszukiwanie inspiracji kulinarnych, które serwują nam powrót do przeszłości i przynoszą nie tylko radość jedzenia, ale również poczucie bezpieczeństwa i magię wspomnień, nosi nazwę comfort food. Poznaj przepisy, które zabiorą cię w sentymentalną podróż.

Urok prostoty

Kiedy zamykamy oczy i myślimy o smakach kuchni domowej, najczęściej są to potrawy proste, kilkuskładnikowe, szybkie do zrobienia. Takie jak pieczony drób. Kurczak, kaczka czy perliczka. Wystarczy odpowiednio przyprawić mięso, a następnie piec zgodnie z zaleceniami. Tajemnica wyjątkowego smaku tkwi we właściwie dopasowanych dodatkach. Perliczka będzie bardziej intensywna w smaku i soczysta, jeśli obłożymy ją plastrami boczku i szynki szwarcwaldzkiej, a do sosu dodamy owoce jałowca. Natomiast kaczka wypełni nasz dom przedświątecznym aromatem, kiedy nadziejemy ją farszem mięsno-grzybowym. Szczegóły tych smakowitych przepisów oraz wiele innych znajdują się na Cookidoo® – platformie z przepisami na urządzenie Thermomix®.

W jednym garze

Dla zabieganych rodziców, zapracowanych singli i zaskoczonych niespodziewaną wizytą dziadków. Słowem, dla każdego! Zapiekanki to jedno z najszybszych i najprostszych dań. Jednocześnie dające nieskończone możliwości łączenia nawet najbardziej nieoczywistych składników. To rodzaj dania jednogarnkowego, czyli takiego, do którego wykorzystujemy tylko jedno naczynie. Jeśli w środku jesieni zatęsknisz za słońcem Toskanii, warto sięgnąć po niezawodny zestaw makaronu, tuńczyka i pomidorów, zapieczonych pod pierzynką żółtego sera. A kiedy pragniesz przenieść na talerz smak polskiej tradycji, niezawodne będą rodzime warzywa, takie jak ziemniaki, brukiew i cebula, które tworzą harmonijną kompozycję w wiejskiej zapiekance.

Ciepły chleb

Świeże, jeszcze gorące pieczywo kiedyś przynosiło się do domu z małej piekarni. Owinięty w bawełnianą lub lnianą ściereczkę bochenek, kusił lśniącą skórką. „Nie jedz ciepłego chleba, bo cię brzuch rozboli” wybrzmiewało w niejednej kuchni… A ten zakazany owoc smakował najlepiej! Tęsknota za tradycyjnym smakiem, wolnym od konserwantów i polepszaczy, sprawia, że wielu z nas wybiera dziś opcję domowego wypieku. Za dużo roboty? Nic bardziej mylnego. W mozolnym wyrobieniu ciasta pomoże wielofunkcyjne urządzenie kuchenne, a idealny bochenek upieczesz w tradycyjnym, kamionkowym naczyniu, na przykład Betty od Thermomix® . Dzięki nowoczesnym udogodnieniom domowa produkcja pieczywa staje się dużo prostsza i zajmuje niewiele czasu, a przyjemność z degustacji wypieku trwać będzie znacznie dłużej niż samo przygotowanie.

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także