Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Okap wpisany w pole płyty, czyli ścisła technologia

Autor: Urszula Tatur
15 kwi 2020 12:10

Nowoczesne kuchnie co raz częściej są otwarte. Bywa, że znajdują się na środku salonu lub w innych mało typowych dla nich przestrzeniach (na poddaszu, w piwnicy). Są wyspami, które mogą dryfować tam, gdzie im się tylko spodoba. Co za tym idzie, miejsce, które zajmują i w którym mogą się znajdować nie jest dziś jasno zdefiniowane. Przez to szukamy nowych sposobów aranżacji, nowych funkcjonalności i podważamy status quo.

Teza: Integracja okapu z płytą. 2=1

Twierdzenia, wnioski i dowody

Pole płyty z wpisanym w nią okapem jest jedną figurą o równej płaszczyźnie. Posiada jednak dwie funkcjonalności (płyty grzewczej oraz wyciągu). Jednocześnie posiada funkcję grzania i pochłaniania zapachów. Urządzenia wydają się ze sobą korelować. 17 poziomom mocy grzania z funkcją powerBoost (zwiększającą moc) odpowiada 17-stopniowa regulacja pracy wentylatora plus dodatkowe 2 tryby intensywne. Dzięki automatycznej regulacji wyciągu i aż 12 warstwom filtra tłuszczu wydajność pochłaniania oparów i tłuszczu sięga do 90%. Filtr można czyścić w zmywarce.

Pole okapu wpisanego w płytę wynosi stosunkowo niewiele. W porównaniu do „ex” płyty (czyli poprzednika: EX 875LX34E) to aż ok. 30% więcej powierzni przeznaczonej dla popisów kulinarnych umiejętności. 80 centymetrowa nowa płyta EX875LX67E wydaje się posiadać nieograniczone możliwości i zapewnia dużą elastyczność. Także dzięki funkcji flexInduction, która dostosowuje pola grzewcze do naczyń o średnicy do 24 cm – dla większej swobody.

Różne scenariusze montażu i zabudowy

Płytę można zamontować w obiegu otwartym lub zamkniętym – (bez kanału, z kanałem bądź częściowo wspomaganą kanałem odprowadzającym powietrze). Do dyspozycji są także różne opcje zabudowy: w wyspie, z „wystającym” blatem roboczym lub przy oknie. Grubość blatu roboczego powinna wynosić minimum 16 mm.

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także