Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

Pakowanie próżniowe - żywność świeża na dłużej

Autor: Redakcja
03 cze 2020 10:25

W obecnych czasach szczególne znaczenie zyskuje odpowiednie przechowywanie żywności. Zakupy staramy się robić raz w tygodniu i nie chcemy, aby poszczególne produkty uległy zepsuciu. Jednym z najlepszych rozwiązań może okazać się pakowanie próżniowe, które pozwala na nawet pięciokrotne wydłużenie terminu przydatności do spożycia produktów lub całych potraw.

Ekologiczne przechowywanie żywności = oszczędność czasu i pieniędzy

Istnieje wiele sposobów na przedłużenie przydatności do spożycia poszczególnych produktów, ale czy znamy wszystkie konsekwencje ich stosowania? Kiszonki są doskonałym źródłem zróżnicowanych składników odżywczych i witamin, ale ich przygotowanie wymaga czasu. Z kolei np. mrożenie mięsa w zwykłej torbie jest olbrzymim błędem. Kilkugodzinne rozmrażanie w temperaturze pokojowej naraża na rozwój szkodliwych bakterii. Dlatego też idealnym rozwiązaniem jest wykorzystanie systemów próżniowego pakowania żywności. Odizolowanie produktów od powietrza eliminuje ryzyko rozwoju bakterii i innych patogenów oraz wydłuża przydatność do spożycia produktów nawet pięciokrotnie. Obsługa zgrzewarki próżniowej jest dziecinnie prosta. Wystarczy dany produkt czy potrawę włożyć do specjalnego worka lub pojemnika, następnie podłączyć do urządzenia, nacisnąć przyciska, a reszta zrobi się sama. Powietrze zostanie odessane, a sam pakunek szczelnie zamknięty. Żywności nie musimy chować do zamrażarki. Pojemnik do próżniowego pakowania, z którego zostało usunięte powietrze metodą możemy przechowywać w lodówce.

Szybkim i ekonomicznym rozwiązaniem jest ręczne urządzenie do pakowania próżniowego FoodSaver VS1192X. Ten niewielki sprzęt zaoszczędzi miejsce w kuchni i utrzyma jedzenie w świeżości. Dzięki prostemu, jednoprzyciskowemu mechanizmowi i bezprzewodowej, ergonomicznej konstrukcji, urządzenie jest niezwykle, proste i przyjazne w obsłudze. Co ważne, jedno ładowanie wystarcza aż na 100 cykli próżniowego pakowania.

Duża rodzina to duże potrzeby

Na zakupy dla całej rodziny FoodSaver ma idealne rozwiązanie. Wysokiej jakości zgrzewarka próżniowa FoodSaver FFS005x ze stali nierdzewnej, dzięki dwóm trybom pracy umożliwia pakowanie próżniowe dostosowane do rodzaju żywności: suchej lub wilgotnej. W odróżnieniu od innych sposobów pakowania, metoda próżniowa pozwala na dłuższe przechowywanie produktów spożywczych, a także ochronę przed bakteriami. Zgrzewarka jest odpowiednia do każdego rodzaju żywności. Również do mięs, sosów czy konfitur z owoców.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także