PARTNER PORTALU
Przepis na jesień: wegetariańskie burgery

Przepis na jesień: wegetariańskie burgery

Autor: Anna Usakiewicz
13 lis 2018 08:52

Burgery to absolutny kulinarny „pewniak”, jeśli mamy ochotę na sycącą przekąskę, albo oryginalne menu podczas imprezy. Pomysłów na burgery jest nieskończenie wiele!

Tym razem spróbujcie ich w wydaniu wege z pysznymi pieczarkami portobello i ciągnącym się serem Hochland Burger&Toast! To przyjemność bez końca!

Kultowe burgery z chrupiącą bułką, mięsem, ogórkiem, serem i sosami to klasyka kuchni amerykańskiej. Ale dziś pozwalamy sobie w kuchni na nieco większą kreatywność i pyszne kombinacje smaków! Warto korzystać z nowych pomysłów, by kultowe danie zamienić w zaskakującą propozycję, która zachwyci gości podczas imprezy, czy bliskich na rodzinnym spotkaniu. Burgery w wersji wegetariańskiej, z oryginalnymi pieczarkami portobello, majonezem bazyliowym i serem pozytywnie zaskoczą burgerowych tradycjonalistów! Ciągnący się, pyszny ser żółty Hochland Burger&Toast to kwintesencja tych burgerów. Spróbuj i przekonaj się, że kulinarna przyjemność może nie mieć końca – kusząca perspektywa, prawda?

Burgery z ciągnącym się serem

Składniki: 4 bułki do burgerów, 4 pieczarki portobello, pomidor, cebula czerwona, sałata, ser Hochland Burger&Toast

Majonez bazyliowy: pół szklanki majonezu, kilka gałązek bazylii, sok z cytryny, sól, pieprz

Sposób przygotowania. Majonez blendujemy z bazylią. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pomidora i cebulę kroimy w plastry. Pieczarki grillujemy np. na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry. Pod koniec na każdy kapelusz układamy plaster sera. Wyłączamy ogień, nakrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ser ładnie się roztopi.

Składamy burgery: układamy sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórek. Podajemy z bazyliowym majonezem.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także