
Coś na słodko. Przepis na praliny orzechowe. Pyszny deser!
Praliny orzechowe na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego oraz wafli to świetny pomysł na przekąskę lub błyskawiczny deser. Polecamy szybki i łatwy przepis.

Składniki (12-14 kulek):
• 200 g orzechów włoskich tartych BackMit,
• ok. 250 g masła orzechowego solonego,
• 100 g wafli suchych.
Dodatkowo:
• ok. 1 opakowanie orzechów włoskich tartych BackMit.

Wykonanie:
1. Wafle rozkrusz rękoma, ale tak, aby pozostawały drobne kawałki.
2. Orzechy włoskie przesyp na suchą patelnię i cały czas mieszając doprowadź je do zbrązowienia. Ostudź.
3. Rozkruszone wafle, orzechy oraz masło orzechowe połącz przy pomocy rąk na jednolitą masę.
4. Przy pomocy zwilżonych rąk formuj średniej wielkości kulki.
5. Otaczaj je w tartych orzechach.
Przechowuj w lodówce do 4 dni.