Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

zaj str1_Torino2.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
07 maj 2012 12:28

Kuchnia na piątkę

Dobry projekt kuchni powinien uwzględniać podział na odpowiednie strefy pracy. Takie zaplanowanie przestrzeni ułatwi codzienne funkcjonowanie. Tradycyjnie wyróżnia się pięć stref: zapasów, przechowywania, zmywania, przygotowywania posiłków oraz gotowania i pieczenia. Podpowiadamy, jak je zaaranżować!

Wyrafinowana geometria kuchni Torino została wpisana tak w układ szafek, blatów i sprzętów kuchennych, aby dawała poczucie ładu i porządku. Mebel Rust.

' title=
fot. Mebel Rust
Strefa zapasów
Tu powinny być przechowywane zapasy żywności, zarówno niewymagające, jak i wymagające chłodzenia, dlatego niezbędnymi elementami tej strefy są lodówka i zamrażarka oraz wysoka szafa z cargo lub szufladami wewnętrznymi. Otwarte opakowania produktów, takie jak: mąka, cukier itp. zasadniczo należą do strefy Przygotowywanie.

Zestawienie lodówki z wyciągiem Convoy pozwala na doskonałe rozwiązanie problemu magazynowania zapasów. Wyciąg może pomieścić do 100 kg obciążenia. Peka.

' title=
fot. Peka
Strefa przechowywania
W strefie przechowywania znajduje się ok. jedna trzecia całego wyposażenia kuchennego. Powinny więc być tu umieszczone przedmioty codziennego użytku, takie jak utensylia kuchenne, naczynia i szklanki. Z ergonomicznego punktu widzenia zaleca się często stosowane naczynia przechowywać w szufladach szafki dolnej zamiast w szafce górnej.

Za pomocą InnoTech firma Hettich oferuje jedyne w swoim rodzaju możliwości różnicowania systemu szuflad w obrębie jednej platformy. Hettich.

' title=
fot. Hettich
Więcej przestrzeni użytkowej
  • w wielu kuchniach brakuje przestrzeni do przechowywania. Zanim więc zdecydujemy się na nową kuchnię, należy sprawdzić czy wszystko to, co ma być w niej przechowywane, będzie miało swoje miejsce. Wielu nabywców kuchni stwierdza za późno, że potrzebują więcej przestrzeni użytkowej.
  • Tej przykrej niespodzianki można uniknąć, gdy przed planowaniem kuchni określi się własne potrzeby,
  • więcej przestrzeni do przechowywania można zyskać wybierając szuflady z pełnym wysuwem, wyższą ścianką tylną i ściankami bocznymi. W ten sposób można zyskać aż do 55% dodatkowej przestrzeni użytkowej,
  • z kolei wybierając zamiast dwóch wąskich szafek - jedną, ale szeroką, przez wyeliminowanie ścianek bocznych korpusu, można zyskać prawie 18% więcej miejsca do przechowywania wyposażenia kuchni. Także głębsze szafki lub szuflady z dłuższymi prowadnicami, oferują aż do 30% więcej miejsca, a wyższe blaty robocze - przy odpowiedniej wysokości ciała - oznaczają więcej ergonomii w kuchni. Jednocześnie można zaplanować dodatkową szufladę i zyskać aż do 22% więcej przestrzeni użytkowej!
  • istniejącą przestrzeń można również lepiej wykorzystać. Pomogą nam w tym m.in. nowe rozwiązania do szafki narożnej. Dzięki nim wygodnie można sięgnąć po nawet najgłębiej umieszczoną miskę, unikając niepotrzebnego schylania się czy klękania. Z kolei elastyczny system organizacji umożliwi przechowywanie wszelkiego rodzaju artykułów w kuchni, tak, by był zapewniony do nich szybki wgląd i łatwy dostęp.
Z materiałów marki Blum

4Buildings - nowe wydarzenie branży budowlanej w Polsce i cztery niezależne konferencje o najważniejszych trendach w budownictwie XXI wieku - już 15-17 listopada w Katowicach. Zarejestruj się teraz!

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • iza, 2012-06-05 10:56:07

    ergonomia i funkcjonalność to podstawa kuchni - najbardziej pomijaną, a jakże potrzebną strefą jest strefa zapasów czy przechowywania !!! - ład i porządek, to mi się marzy w mojej przyszłej kuchni.



    PS Świetne rozwiązania

POLECAMY W SERWISACH