
Świąteczne śniadanie na słodko. Przepis na pyszne gofry
Gofry piernikowe to świetna pozycja na świąteczne śniadanie na słodko. Wpisuje się w klimat, świetnie smakuje, pięknie wygląda i syci na wiele godzin. Polecamy pyszny przepis.

Składniki (8 sztuk):
· 3 jajka,
· cukier wanilinowy,
· 2 łyżki miodu,
· 100 ml wody Mama i ja,
· 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej lub zwykłej,
· 1 łyżka gorzkiego kakao,
· 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
· 1 łyżeczka cynamonu,
· ½ łyżeczki kardamonu,
· ½ łyżeczki imbiru.
Przygotowanie
1. Jajka ubić z cukrem.
2. Dodać miód, wodę i wymieszać.
3. Dodać pozostałe składniki i wymieszać do ich połączenia. Masa powinna być gęsta i kremowa.
4. Gofrownicę nagrzać odpowiednio wcześniej.
5. Kluczem do sukcesu jest dobrze nagrzane urządzenie. Jeśli posiadasz gofrownicę o słabszej mocy nagrzewaj ją nawet przez 10 minut.