Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Szuflady w kuchni. Prosty pomysł na przechowywanie

Autor: Urszula Tatur
30 wrz 2020 10:30

Kuchenny arsenał oraz zapasy spożywcze można pogrupować w szufladach nie tylko według przeznaczenia, ale również wielkości i kształtu opakowania. Pozwoli to zachować przejrzysty układ a także w przemyślany sposób zagospodarować przestrzeń w meblach.

Czy istnieje sprawdzony sposób na ułatwienie sobie codziennej pracy w kuchni? Z pewnością pomogą w tym szuflady. Pozwalają szybko odłożyć wszystko na miejsce, bez problemu znaleźć poszukiwany produkt i mieć do niego wygodny dostęp. Szuflady to praktyczne i funkcjonalne rozwiązanie, dzięki któremu ergonomicznie zorganizujemy przestrzeń w meblach, utrzymamy nienaganny porządek we wnętrzu i zadbamy o własny komfort.

Inne zadanie, inna wysokość

Garnki, zastawa stołowa, deski do krojenia, drobny sprzęt AGD to niezbędne wyposażenie każdej kuchni. Oprócz nich są jeszcze zapasy spożywcze, którym również musimy zapewnić miejsce. Gdzie to wszystko pomieścić? Najlepiej w pojemnych, wysokich szufladach dolnej zabudowy, z pełnym wysuwem i wytrzymałymi prowadnicami. Nawet przy dużym obciążeniu będą się lekko otwierały i całkowicie wysuwały, a dzięki prowadnicom z hamulcem, domkną się cicho i delikatnie.

- Przechowywanie garnków, pakietu talerzy lub butelek z wodą czy dużych kartonów soku może być problematyczne w szufladach, które nie zostały zaprojektowane z myślą o takich przedmiotach. W najwyższej szufladzie, dostępnej w naszych systemach mebli, rozwiązaliśmy ten problem – zapewnia Sylwia Kowalska-Mikutel, projektantka Spółki Meblowej KAM. – Wysokość tej szuflady, określanej jako magazynowa, co już wskazuje na jej przeznaczenie, została tak obliczona, aby pomieścić w niej naczynia o większych gabarytach czy spore zapasy spożywcze.

Aż tyle miejsca i tak dużego udźwigu nie potrzebujemy natomiast w przypadku szuflady na sztućce i drobne akcesoria kuchenne. Inną wysokość mają przyprawy, a jeszcze inną paczka kawy, torebka cukru czy opakowanie ryżu. Różnice te zostały uwzględnione w wysokości odpowiednich szuflad, dzięki czemu na każdą z grup produktów przeznaczymy dokładnie tyle miejsca, ile rzeczywiście potrzebują.

Przez złą i nieprzemyślaną organizację tracimy wiele cennego miejsca, dlatego znaleźliśmy sposób na efektywne spożytkowanie dostępnej powierzchni w meblach, aby zagospodarować ją co do centymetra.

Trójpodział według własnego pomysłu

Każdy centymetr ma istotnie znaczenie w przypadku systemu szuflad. Podział na trzy, precyzyjnie dobrane wysokości, okazał się doskonałym sposobem na rozsądne pogrupowanie zapasów i utrzymanie ich w porządku, ale przede wszystkim na optymalizację powierzchni w meblach. Układ szuflad o trzech wysokościach, odpowiadających wysokościom popularnych produktów spożywczych czy naczyń stanowiących niezbędne wyposażenie kuchni, można skomponować w taki sposób, aby odpowiadał indywidualnym potrzebom domowników.

To skuteczne rozwiązanie, pozwalające efektywnie wykorzystać szuflady i zwiększyć ich pakowność. Przedmioty kuchenne i zapasy nie lądują w przypadkowych miejscach, w których po prostu się zmieszczą, ale są pogrupowane w szufladach, które zostały zaprojektowane adekwatnie do ich wysokości. To bardzo wygodny i rozsądny system przechowywania.

Jak taki podział działa w praktyce? Uniwersalne moduły szafek można zastąpić pakietem szuflad o różnych wysokościach, które w prosty sposób pozwolą dopasować zabudowę meblową do indywidualnych oczekiwań domowników i zapewnić odpowiednią ilość miejsca do przechowywania konkretnych grup produktów.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także