Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Ultracienki blat do nowoczesnej kuchni

Autor: Urszula Tatur
15 cze 2020 11:28

Współczesna kuchnia to serce domu, w którym spędzamy dużo czasu i poświęcamy się kulinarnym aktywnościom. Coraz częściej jest też otwarta na salon, dlatego w wystroju istotne są ład aranżacyjny, ergonomia oraz estetyka zbliżona do tej z pokoju dziennego. Szczególnie ważną rolę odgrywają odpowiednie powierzchnie blatów, które są intensywnie eksploatowane w strefie kuchennej.

Blaty Duropal Compact w pełni wpisują się w bieżące trendy wnętrzarskie. W nowoczesnych wnętrzach dużą popularnością cieszą się bowiem materiały, które prezentują się lekko i elegancko. Ultracienkie blaty kompaktowe charakteryzują się niezwykłą trwałością i wytrzymałością. Są oferowane w szerokiej gamie najmodniejszych aktualnie dekorów i struktur oraz z 3 rodzajami rdzeni: czarnym, szarym i białym. Rdzeń barwiony w masie daje wyjątkowy efekt wizualny i nie wymaga dodatkowego obrzeżowania.

Funkcjonalny produkt na lata

Blaty Duropal Compact stanowią doskonałą inwestycję do kuchni, łazienki i wielu innych wymagających obszarów zastosowań. Wyróżniają się dużą twardością, odpornością na uderzenia, zarysowania, inne uszkodzenia mechaniczne i oddziaływanie wilgoci (w całym przekroju). Są odporne na działanie wilgoci, silniejszych domowych detergentów, a także acetonu i alkoholu. Co ważne, nie szkodzi im oddziaływanie gorącego powietrza o temperaturze do 160 st. C. Można je więc wykorzystać również w roli ścianki przyblatowej.

Czytaj także: Co na blat w kuchni? 15 sprawdzonych pomysłów

Nie wymagają też impregnacji. Bez problemu da się usunąć z nich plamy z wina, kawy czy herbaty. Spełniają też oczekiwania osób nastawionych proekologicznie. Do ich czyszczenia i pielęgnacji nie potrzeba żadnych chemicznych substancji – wystarczą naturalne środki. Ze względu na ich odporność na wilgoć oraz wysokie temperatury można je również czyścić parownicą. W ten sposób bez detergentów i korzystając z najbardziej ekologicznego sposobu czyszczenia, łatwo się pozbyć zabrudzeń oraz szkodliwych mikroorganizmów. Warto również podkreślić, że są w pełni bezpieczne w kontakcie z żywnością, co potwierdza odpowiedni certyfikat.

Nowe możliwości w kuchni

Cienkie blaty kompaktowe zapewniają kuchni estetyczny, elegancki oraz nowoczesny wygląd. Pozwalają też na stosowanie niestandardowych rozwiązań projektowych. Umożliwiają montaż zlewozmywaka zarówno wpuszczanego, jak i podwieszanego. – W blacie kompaktowym możemy wyfrezować ociekacze. Takiej opcji nie dają tradycyjne blaty robocze, które stosuje się w kuchni. Skutkowałoby to uszkodzeniem warstwy laminatu, czego efektem byłoby przedostanie się różnych niepożądanych substancji do rdzenia, którym najczęściej jest płyta wiórowa – podkreśla Grzegorz Woźniak.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także