Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Bezglutenowe gofry ze śliwkami

Autor: Urszula Tatur
19 sie 2020 14:24

Wszyscy uwielbiamy gofry, dlatego na koniec wakacji przygotowaliśmy przepis na bezglutenowy przysmak z pysznymi owocami – smażonymi śliwkami, porzeczkami i jagodami. Całość zwieńczy domowa bita śmietana.

Bezglutenowe gofry z owocami i bitą śmietaną


Składniki na ciasto:
• 500g bezglutenowej mieszanki do wypieku ciast (np. marki Ocelio)
• 150g masła
• 3 łyżeczki cukru
• 4 jajka
• 200 ml mleka lub napoju roślinnego

Dodatki:
• 10 śliwek
• 1 łyżka masła orzechowego
• Garść granoli
• Szczypta cynamonu
• 1 śmietanka 30%
• Jagody
• Porzeczki
• Miód

Metoda:
• Rozpuścić masło. Mieszankę mąk wymieszać w misce z cukrem, jajkami i mlekiem. Do całości przelać rozpuszczone masło. Zmiksować mikserem na gładką masę. Gofry piec w gofrownicy przez kilka minut aż będą złociste.
• Wydrylowane śliwki przesmażyć z cynamonem na odrobinie masła. Na koniec dodać masło orzechowe i granole.
• Śmietanę ubić na sztywno z odrobiną cukru.
• Gofry podawać z smażonymi śliwkami lub śmietaną, owocami i miodem.

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także