PARTNER PORTALU
Kulinarna niespodzianka na Dzień Ojca

Kulinarna niespodzianka na Dzień Ojca

Autor: Redakcja
17 cze 2020 12:20

Chcesz zrobić kulinarną niespodziankę swojemu Tacie, ale nie masz czasu by spędzić kilka dobrych godzin w kuchni? Przychodzimy Ci z pomocą! Będzie smacznie, oryginalnie i co najważniejsze szybko! W sam raz dla kochanych Tatusiów, którzy dbają o formę i swoje zdrowie. Podstawę lekkiej sałatki stanowi mieszanka sałat z rukolą, dodatki to: ser kozi, gruszka i orzechy włoskie – wprost idealny mariaż smaków!

Sałatka w stylu francuskim

Składniki:
1 woreczek mieszanki sałat BIO Toscana mix Eisberg
garść suszonej żurawiny
150 g sera koziego miękkiego
2 gruszki
1/3 szklanki orzechów włoskich
pieczywo
Dressing:
2 łyżeczki syropu z agawy
sok z połówki cytryny
3 łyżki oliwy
sól
pieprz

Przygotowanie:
Mieszankę sałat BIO Toscana mix Eisberg ułóż w miseczce. Ser i gruszki pokrój w kostkę. Posiekaj orzechy. Wszystkie składniki wymieszaj z żurawiną i posyp nimi sałatę. Całość polej przygotowanym dressingiem. Serwuj z pieczywem.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także