Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

Marynaty grillowe do mięs: domowe przepisy. Zrób je sam!

Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
12 cze 2020 09:17

Podpowiadamy, jak przygotować domowe marynaty, które perfekcyjnie podkreślą walory mięs.

Składniki marynaty z sosem sojowym:

· 1/2 szklanki sosu sojowego ciemnego

· 1/2 cytryny

· gałązki świeżego rozmarynu

· 4 ząbki czosnku

· 3 łyżki oleju Rapso 

Przygotowanie:

1. Sos i olej przelewamy do miski. Dodajemy wyciśnięty sok oraz otartą skórkę z cytryny.

2. Czosnek kroimy w plasterki i dodajemy wraz z rozmarynem do miski. Całość dokładnie mieszamy.

3. Marynata idealnie nadaje się do wieprzowiny. 

Składniki marynaty z ciemnym piwem:

· 1/2 litra piwa

· 2 łyżeczki musztardy francuskiej

· 1–2 ostre papryczki

· 1 i 1/3 łyżeczki soli (lub do smaku)

· 1/3 łyżeczki pieprzu mielonego

· 3 łyżki oleju Rapso 

Przygotowanie:

1. Piwo i olej przelewamy do miski. Dodajemy przyprawy, musztardę oraz pokrojoną papryczkę i dokładnie mieszamy.

2. Marynata doskonale komponuje się z drobiem.  

Składniki marynaty z octem balsamicznym:

· 1/2 szklanki octu balsamicznego, np. malinowego

· gałązki świeżego cząbru, tymianku

· 1 ząbek czosnku

· 2 łyżeczki pieprzu marynowanego Beach Flower

· 1 i 1/3 łyżeczki soli (lub do smaku)

· 3 łyżki oleju Rapso 

Przygotowanie:

1. Ocet przelewamy do miski i dodaj zioła oraz sól.

2. Pieprz rozgniatamy w moździerzu. Dodajemy go wraz z pokrojonym czosnkiem do miski, a następnie mieszamy dokładnie. Całość wymieszaj.

3. Marynata o bardzo klasycznym smaku, doskonała do każdego rodzaju mięsa.

Poleca firma VOG Polska

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także