Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Pancakesy bananowe. Świetny przepis!

Autor: Ewa Kozioł
20 maj 2021 14:15

Pancakesy najczęściej występują w duecie z syropem klonowy. Dziś jednak proponujemy coś zupełnie innego. Pancakesy bananowe z masłem orzechowym i ulubionymi owocami, które nasycą każdego głodomora. Polecamy pyszny, sprawdzony przepis. Życzymy smacznego. 


Składniki na placki (około 16 placków):

2 dojrzałe banany
2 szklanki mleka
2 szklanki mąki pszennej tortowej
2 łyżki oleju Rapso
1 jajko
1 łyżka cukru trzcinowego demerara Gold Pack
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Dodatki:

1/2 szklanki orzechów arachidowych tartych BackMit
2 łyżki oleju Rapso
1/4 łyżeczki soli
garść płatków migdałowych KRESTO
ulubione owoce

Przygotowanie:

1. Suche składniki wymieszaj w misce.
2. Wymieszaj olej, jajko, mleko lekko spieniając.
3. Obierz banany i rozgnieć widelcem na papkę.
4. Połącz ze sobą wszystkie składniki i odstaw na 15 minut.
5. Po tym czasie smaż niewielkie placuszki, nakładając łyżką ciasto na suchą patelnię. Uwaga: patelnia musi być nieprzywierająca. Jeżeli takiej nie masz, to smaż na niewielkiej ilości oleju lub masła.
6. Gdy na cieście pojawią się wyraźne pęcherzyki - obróć placki na drugą stronę.
7. Przełóż orzechy do blendera, dodaj olej i sól, zmiksuj na krem – do powstania gładkiej masy jak masło orzechowe.
8. Placuszki podawaj z masłem orzechowym oraz ulubionymi owocami i płatkami migdałowymi (wcześniej możesz je podprażyć na suchej patelni, aby wydobyć aromat).

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także