Pomysł na wege grill: warzywa z kaszą jaglaną

Pomysł na wege grill: warzywa z kaszą jaglaną

Autor: Urszula Tatur
23 cze 2021 13:37

Letnie grillowanie to nie tylko mięso. Zdradzamy przepis na idealne grillowane cukinie, papryki i pieczarki z kaszą jaglaną.

Grillowane warzywa z kaszą jaglaną BIO

 

Składniki:

·       100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO)

·       2 ząbki czosnku

·       5szt suszonych pomidorów

·       1 mała cebula

·       1 łyżka posiekanej natki pietruszki

·       1 łyżeczka listków świeżego tymianku

·       100g sera feta

·       1szt cukini

·       2szt papryki podłużne

·       2szt pieczarek portobello

·       Oliwa

·       Sól i pieprz 

Metoda:

1.       Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.

2.       Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukinii i papryk posiekać i dodać do farszu.

3.       Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.

Smacznego!

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także