Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Przepis na deser: z kokosową tapioką i owocami sezonowymi

Autor: Ewa Kozioł
20 maj 2021 16:07

Deser z kokosową tapioką i ulubionymi owocami jest nie zwykle szybki i łatwy w przygotowaniu. Można go podawać w różnych kombinacjach owocowych.


Składniki (2–3 porcje):

70 g tapioki
woda Mama i ja
2–3 łyżki śmietanki kokosowej
1 łyżka miodu, syropu klonowego lub innego słodzika
ulubione miękkie owoce, np. borówka, maliny, truskawki
garść granoli
szczypta soli

Przygotowanie: 

1. Tapiokę ugotuj w wodzie Mama i ja z dodatkiem szczypty soli.
2. Odcedź ugotowaną tapiokę, a następnie zostaw na 3–4 minuty na durszlaku.
3. Przełóż tapiokę do miski, dodaj śmietanę kokosową oraz słodzik i dokładnie wymieszaj.
4. W szklance lub np. pudełku, które możemy zabrać ze sobą, ułóż warstwami owoce na przemian z tapioką. Większe owoce pokrój na małe kawałki.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także