Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Przepisy na walentynki - przekąski dla zakochanych

Autor: Dobrzemieszkaj.pl
13 lut 2020 14:07

Jeśli planujemy romantyczny wieczór spędzić w domu, warto zadbać o miłosny nastrój i czarujące jedzenie. Pyszna kolacja to idealny przepis na zdobycie oczekiwanej sympatii bądź zachwycenie pomysłowością swojej drugiej połówki.

Walentynki to jedno z najbardziej wyczekiwanych świąt w roku. Obchodzone na niemal całym świecie, święto zakochanych to wyjątkowa okazja na wyznanie miłości swojej sympatii. To wyjątkowy dzień, który w całości poświęcamy bliskiej sercu osobie. Podpowiadamy, jak oczarować ukochaną lub ukochanego oryginalną kolacją walentynkową. W naszych pomysłach znajdziecie przepisy na jajka z szynką w cieście francuskim, przepyszne kanapki typu finger food oraz niezwykłe łódeczki salami.

Jajka z szynką dębową w cieście francuskim

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 6 jajek, 100 g szynki dębowej ZM Pekpol,  6 pomidorków koktajlowych, pęczek szczypiorku, wędzona słodka papryka,10 dkg sera żółtego, sól morska gruboziarnista, sałata do dekoracji

Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrój szklanką kółka i ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie na muffinki. Na każdym kółku ułóż plasterki szynki i sera i przyprósz wędzoną papryką. Wybij po jednym jajku do każdego otworu formy, posyp solą i udekoruj połówkami pomidorków. Piecz w 180 stopniach przez ok. 15 min. Podawaj na sałacie, posypane drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Kanapeczki w stylu finger food z pastą warzywno-mięsną i kolorowymi dodatkami

Składniki: 1 opakowanie pasty warzywno-mięsnej paprykowej ZM Pekpol, 4 kromki ulubionego pieczywa, olej rzepakowy tłoczony na zimno,1 ząbek czosnku, ulubione dodatki do kanapek: oliwki, rukola, marynowana papryka peperoni, jajko, papryka, pomidory, ser, bazylia, szynka kurpiowskie specjały, sałata.

Przygotowanie: Rozgrzać patelnię grillową. Ułożyć na patelni kromki chleba, skropić olejem. Grillować aż będą chrupiące i ładnie przyrumienione. Ściągnąć z patelni i natrzeć czosnkiem. Kromki posmarować grubą warstwą pasty i dołożyć ulubione dodatki.

Łódeczki salami z czarnymi oliwkami

Składniki: salami MIX ZM Pekpol, kilka łyżek twarogu, ząbek czosnku, kilka gałązek szczypioru, kilka czarnych oliwek, kilka pomidorków koktajlowych, sól, pieprz do smaku

Przygotowanie: Twaróg doprawiamy solą i pieprzem. Obieramy ząbek czosnku i bardzo drobno kroimy, dodajemy do twarogu. Wszystko mieszamy. Na cienki plaster salami nakładamy łyżeczkę twarogu, dodajemy czarną oliwkę i dekorujemy szczypiorem. Składamy plaster salami na pół. Do uzyskania lepszej kompozycji smakowej całość możemy udekorować pomidorem koktajlowym i podać z marynowanymi szparagami i serem pleśniowym.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także