Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

Czysta strefa zmywania w walce z wirusami

Autor: Urszula Tatur
08 kwi 2020 14:47

Powierzchnie kuchenne myjmy i dezynfekujmy z bezwzględną starannością! To jedyny sposób na pozbycie się zwykłego brudu, ale też niebezpiecznych bakterii i wirusów. Nie zapominajmy także o częstej zmianie gąbek, będących siedliskiem zarazków i starannym myciu warzyw i owoców.

Może się wydawać, że utrzymanie czystości w kuchni to rzecz oczywista, ale w obecnych warunkach staranne umycie zlewu powinno wejść nam teraz w codzienny nawyk. Dlatego warto stawiać na sprzęty z higienicznych materiałów, które można łatwo i szybko czyścić.

Czym umyć zlewozmywak?

Jeśli zależy nam na definitywnym pozbyciu się drobnoustrojów, myjmy zlewozmywak codziennie wieczorem miękką gąbką z ciepłą wodą i odrobiną płynu do naczyń lub detergentami przeznaczonymi do określonych powierzchni – podpowiadają specjaliści z firmy Comitor. Do zlewozmywaka ze stali nie używajmy drucianych szczotek i ostrych narzędzi. W asortymencie Comitor znajdziemy zestawy do czyszczenia stali Blanco Durinox, składające się z preparatów czyszczących, gąbek i ściereczek.

Dezynfekcja rąk – praktyczny dozownik do mydła i płynu do mycia naczyń

WHO cały czas alarmuje, aby pamiętać o regularnym myciu rąk, bo ta prosta czynność skutecznie ogranicza rozprzestrzenianie się koronawirusa. Wbudowany w blat dozownik mydła Blanco pomoże nam łatwo umyć ręce od razu po przyjściu z zakupów, bez konieczności dotykania klasycznego plastikowego opakowania ustawionego przy zlewozmywaku. Korzystanie z niego jest łatwe, wygodne i szybkie! Wystarczy zamontowanie dozownika bezpośrednio w zlewozmywaku i dotknięcie go np. palcem, czy nadgarstkiem, aby wypłynęła z niego podręczna porcja detergentu lub mydła. Dozowniki Blanco można dopasować do różnych modeli zlewozmywaków tej marki. Doskonale pasują zarówno do zlewozmywaków stalowych, jak również kompozytowych. Dzięki specjalnej konstrukcji, mogą być uzupełniane od góry, wobec tego nie ma potrzeby odkręcania pojemnika na płyn za każdym razem, gdy będziemy chcieli go uzupełnić.

Mycie warzyw

Po przyjściu ze sklepu warzywa i owoce oczyśćmy z ziemi i brudu pod bieżącą wodą. Dopiero potem połóżmy je na odsączarce, która powinna być strefą czystą. Odsączarki Blanco z nierdzewnej stali posłużą nam do opłukania i odsączania pokrojonych na mniejsze porcje produktów spożywczych, a także jako praktyczny pojemnik, podczas przygotowania posiłków. Dzięki stabilnemu podparciu na krawędzi zlewozmywaka, można je umieścić w dowolnym miejscu zlewu. Pozwala to na ograniczenie „brudnej” strefy do minimum i dodatkowo zaoszczędzić tak ważne w kuchni miejsce.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także