PARTNER PORTALU
Industrialne biuro - zobaczcie wnętrza zaprojektowane dla... programistów

Industrialne biuro - zobaczcie wnętrza zaprojektowane dla... programistów

Autor: mg
06 sie 2019 14:36

Cechą charakterystyczną wrocławskiego biura firmy Infor jest subtelne połączenie różnych styli, co zaowocowało powstaniem oryginalnej, odważnej i ciekawej przestrzeni.

Warszawska pracowania architektoniczna Konrada Krusiewicza – The Design Group – została zaproszona do zaprojektowania wnętrz polskiego biura firmy Infor. Zadaniem projektantów było stworzenie przestronnej powierzchni do pracy dla 550 pracowników oraz przestrzeni szkoleniowej dla przyjeżdżających do Wrocławia gości i przedstawicieli biur Infor z całego świata. Przystępując do tego projektu, chcieliśmy stworzyć zrównoważone oraz funkcjonalne środowisko pracy, przyjazne użytkownikom i dopasowane do ich potrzeb. Dużą wagę przyłożyliśmy do odpowiedniej akustyki, oświetlenia oraz ergonomii wspierających efektywność pracy osób o różnych specjalizacjach – powiedział architekt Konrad Krusiewicz.

Cechą charakterystyczną zaprojektowanego wnętrza jest subtelne połączenie różnych styli, co zaowocowało powstaniem oryginalnej, odważnej i ciekawej przestrzeni. Trendy industrialne są tu widoczne w surowości betonowych słupów i ścian oraz naturalnej cegły i widocznych elementach instalacji biegnących wzdłuż sufitów. Subtelną nutę elegancji wprowadziły elementy drewniane, marmurowe detale oraz klasyczne, minimalistyczne meble.

Interesująco zaaranżowano także przestrzeń sufitową open space, na której dynamicznie układają się wyspy akustyczne z wełny skalnej Rockfon Mono Acoustic i Rockfon Eclipse z wpisanymi pomiędzy nimi lampami liniowymi. Pozostawiliśmy otwarte, malowane na biało sufity, a nad biurkami zwiesiliśmy struktury akustyczne i dostosowane oświetlenie, które zapewniają pracownikom open space doskonałe warunki do pracy, dają poczucie przestrzeni i stymulują ich kreatywność – dodała Emilia Wójcicka, projektantka The Design Group.

Wyspy akustyczne Rockfon Mono Acoustic w kolorze białym zostały zamontowane również w dużej, mobilnej sali konferencyjnej, w której na ścianach i na suficie dominuje ciemna tonacja.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także