Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Dom z werandą. Wygodny, nowoczesny projekt dla rodziny

Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
24 lip 2020 12:43

Projekt domu z werandą powstał dla młodej pary z dwójką dzieci. Architekci z biura Ggrupa zadbali, aby czteroosobowa rodzina miała tu wszystko o czym marzyła.

Forma oraz charakter domu wynika z wytycznych projektowych, które przed zespołem architektów postawili inwestorzy. Styl wabi-sabi, forma nowoczesnej stodoły oraz nie całkiem otwarta przestrzeń wypoczynkowa – tego oczekiwała czteroosobowa rodzina. Te cele mieli też spełnić architekci projektując ten dom.

Dom ma kształt uproszczonej stodoły z dobudówką w formie niewielkiej werandy, w której znajdują się pomieszczenia wypoczynkowe (salon, gabinet oraz taras). Dzieląc bryłę domu na "stodołę" oraz "werandę" architektom udało się odseparować przestrzeń salonu od reszty strefy dziennej, znajdującej się na parterze. Na piętrze zaplanowano przestrzeń nocną, składającą się z sypialni rodziców, dwóch symetrycznych pokoi dziecięcych, warsztatu, garderoby oraz łazienki.

Elewacja domu wykonana została z cegły w ciemnoczerwonym kolorze, dach pokryto zaś dachówką bitumiczną. Stolarka okienna jest drewniana.

Wnętrze utrzymano w ciepłej kolorystyce beżów, szarości i brązów – materiały wykończeniowe to przede wszystkim drewno i beton.

Projekt: arch. Mateusz Frankowski, arch. Paweł Lipiński, arch. wnętrz Fryderyk Graniczny, biuro architektoniczne Ggrupa, www.ggrupa.pl

Zobacz także Dom w Zaciszu Leśnym pod Poznaniem. Jego utrzymanie jest bliskie zeru!

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także