Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

Jak przechowywać żywność w lodówce podczas upałów?

Autor: Radosław Zieniewicz
06 sie 2017 12:04

W naszych kuchniach każdego roku marnuje się zbyt dużo jedzenia. Jednym z powodów są nieodpowiednie warunki, w których ją przechowujemy. Wystarczy zmiana kilku nawyków oraz edukacja na temat właściwego przechowywania różnych grup produktów spożywczych w lodówce, by zachować świeżość, wartości odżywcze oraz apetyczny wygląd naszego jedzenia.

olskie gospodarstwa domowe wyrzucają rocznie 2 mln ton żywności, co jak wynika z raportu przeprowadzonego przez Polską Federację Banków Żywności w 2016,  daje nam niechlubne 5. miejsce wśród krajów europejskich, które marnują najwięcej jedzenia. Aby temu zapobiec, warto więc zadbać o to, by w naszych domach odpowiednio przechowywać żywność.

Wszystkie lodówki firmy Samsung wyposażono w system No Frost eliminujący wilgoć z powietrza wewnątrz urządzenia – główną przyczynę psucia się żywności. Systemy All Around Cooling i Multi Flow pozwalają na uzyskanie równomiernej temperatury na różnych poziomach lodówki, by jedzenie zawsze było przechowywane w odpowiednich do tego warunkach.

System Twin Cooling Plus™ czyli dwa niezależne obiegi powietrza umożliwiają niezależną pracę chłodziarki i zamrażarki, zapobiegając mieszaniu zapachów.

Dodatkowo to rozwiązanie gwarantuje zachowanie wilgotności na poziomie 70% w komorze chłodziarki, dzięki czemu najłatwiej psujące się produkty mogą być przechowywane w najkorzystniejszych dla nich warunkach.

Dowiedz się jak dbać o ściany nad kuchennym blatem.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także