Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Minimalistyczne wnętrza mieszkania na Żoliborzu

Autor: Wojciech Napora
25 wrz 2019 20:00

74-metrowe mieszkanie w sPlace Park zostało zaprojektowane w minimalistycznym, nieco ascetycznym stylu. Harmonijne wnętrza dopasowano do potrzeb i oczekiwań młodych miłośników podróży. Zaaranżowano je tak, by ponadczasowej prostocie towarzyszył przytulny klimat.

Podróże to dla wielu ludzi nie tylko pasja, ale również styl życia. Współcześni nomadzi często jednak szukają jednak azylu – miejsca, do którego będą wracać, w którym odetchną i zaplanują kolejne wycieczki. Właśnie takie jest mieszkanie pary podróżników na warszawskim Żoliborzu – pełne harmonii, spokoju i… dobrego wzornictwa.

Przez przedpokój do…

Wizytówkę mieszkania stanowi korytarz – utrzymany w stylistyce, będącej połączeniem klasycznej bieli z drewnem i czarnym dodatkiem w postaci nowoczesnego stolika. Minimalistyczne lustro zostało nonszalancko oparte o ścianę. Wzrok przyciąga grafika, przełamująca panującą tu prostotę i nadająca wnętrzu unikatowy charakter.

Wnętrze dobrze zbalansowane

Lokatorzy zdecydowali się na nowoczesne połączenie kuchni z pokojem dziennym. Otwarcie wnętrza oraz zastosowanie bieli optycznie powiększyło przestrzeń. Co więcej, monochromatyczna zabudowa kuchenna w duecie z marmurem na ścianie nadaje pomieszczeniu klasy. Naturalny kamień wpisuje się w trend biophilic design, tak samo jak drewniana podłoga.

Z kolei stół w towarzystwie krzeseł, przytula się do obu stref i pełni podwójną funkcję – jest miejscem spożywania posiłków oraz wygodnym aneksem jadalnym w salonie do przyjmowania gości. Nad nim umieszczono dwie lampy – będące subtelną ozdobą tej strefy.

Zobacz także: Mieszkanie pod Koszalinem.

W przestrzeni dziennej pierwsze skrzypce gra duży, jasnoszary narożnik, nad którym ulokowano industrialny kinkiet. Naprzeciwko – szafka pod TV w stylu vintage. Dopełnieniem całości są dekoracyjne grafiki, które stanowią mocny akcent, przykuwający wzrok.

Na spokojny sen

Sypialnia stanowi kontynuację minimalistycznego projektu – królują tu proste formy, biele i szarości. Główną rolę odgrywa nowoczesne oświetlenie, ulokowane nad łóżkiem. Niewielkie, czarne stoliki nocne stanowią doskonałe miejsce na ulubione lektury domowników. Garderoba znajduje się za przeszklonymi drzwiami idealnie współgrającymi z industrialnymi elementami aranżacji wnętrza.

Nowoczesna klasyka

W łazience również zdecydowano się na klasyczną biel z czarnymi dodatkami. Aby dodać jej charakteru, zestawiono ją jednak z powierzchnią imitującą beton – na ścianie oraz podłodze. To połączenie klasyki i nowoczesności tworzy luksusowy klimat. Co więcej, lokatorzy mogą cieszyć się zarówno wanną, jak i prysznicem.

Na cztery łapy

Pokój dziecięcy stanowi hołd dla… kotów. Tu również króluje ponadczasowa biel, ale w towarzystwie drewnianych dodatków. Łóżko, podłoga i stylowe skrzynki na zabawki przełamują monochromatyczne wnętrze. Jednakże pierwsze skrzypce grają w nim ściany ozdobione tapetą w koty. Czarno-białe rysunki ocieplają pomieszczenie i wprowadzają do świata dziecięcej wyobraźni.

Źródło: Madama.  

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także