Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Odnowiony apartament z widokiem na nadmorskie wzgórza Ankony

Autor: Radosław Zieniewicz
26 cze 2019 20:00

Wykonanie funkcjonalnego i jeszcze bardziej komfortowego apartamentu w budynku rodem z lat 60-tych w Ankonie, zgodnie z wymaganiami czteroosobowej rodziny, ze zwierzęciem domowym. Taki cel postawili sobie projektanci PLAstudio zmieniając i odświeżając wnętrza tego apartamentu o powierzchni 160 mkw. wraz z poddaszem użytkowym.

nazwa projektu: A Casa di Giulia
lokalizacja: Ankona, region Marche, region Marche.
projektanci: PLAstudio (Emanuele Marcotullio, Mattia Rebichini) - Jesi; www.plastudio.eu
zleceniodawca: prywatny
nazwa produktu/systemu: Reverso w wykończeniu chromowanym

Nowi właściciele apartamentu zapragnęli całkowicie zmienić przeznaczenie i funkcjonalność poszczególnych pomieszczeń, dostosowując je do swoich potrzeb. Gruntowne zmiany dotknęły praktycznie całą część mieszkalną apartamentu, począwszy od przesunięcia spiralnych schodów, prowadzących z salonu na poddasze po złączenie kuchni z salonem tworząc w ten sposób otwartą przestrzeń.

Rozwiązaniem tego problemu było zastosowanie "systemu pudełkowego" w aranżacji i rozmieszeniu poszczególnych pomieszczeń, co pozwoliło projektantom wyznaczyć praktyczną ścieżkę mieszkaniową pomiędzy pomieszczenia, tworzącego "łączniki" pomiędzy typowym budynkiem mieszkalnym z lat 60-tych, a wnętrzami apartamentu wielokondygnacyjnego. W niższej kondygnacji mieszkalnej znalazły się: łazienka dla gości, nowe schody, pralnia i część kuchni. Architekci zadbali o  ukrycie przed gośćmi głównego pokoju, komina oraz wszystkich urządzeń technologicznych zastosowanych w salonie.

Układ sypialni i łazienek został również zaprojektowany zgodnie z precyzyjnymi zasadami jakimi kierowali się architekci aranżujący poszczególne strefy użytkowe. Doskonale wpisuje się w ten funkcjonalny charakter apartamentu, wybór kolekcji baterii łazienkowych Reverso od firmy Ritmonio w chromowanym wykończeniu, które wydobywa miękkie i nowoczesne kształty armatury. Wybór tej armatury zaspokoił estetyczne i praktyczne wymagania użytkowników apartamentu, współtworząc  "szyty na miarę" nawet w takich pomieszczeniach, jak wellness.

Czytaj także: Rudy Dom na Górnym Śląsku

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także