Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Piękne loftowe wnętrza. Zobacz inspirujący projekt znanych architektów

Autor: Wojciech Napora
08 marz 2019 10:25

Historia tego mieszkania sięga początku lat dzięwięćdziesiątych XX wieku, kiedy to jeden z architektów kupił ten pofabryczny lokal i zaadaptował go do celów mieszkaniowych. Niedawno odkupiła go od niego para architektów Zoe Chan Eayrs i Merlin Eayrs. W pełni zaangażowali się w remont i nową aranżację wnętrza. Głównie dlatego, że postanowili w nim zamieszkać.

Tym co urzekło nas na samym początku to okna z czterech stron tego mieszkania. Większość lokali w tej okolicy nie ma tego. Dla nas duża ilość naturalnego światłą jest ogromną zaletą - tłumaczy Merlin Eayrs. I dodaje - Pierwszą rzeczą, którą zrobiliśmy aranżując wnętrze było wyburzenie wszystkich możliwych ścian. Bardzo zależało nam na otwartej przestrzeni.   

Zoe Chan Eayrs zwraca uwagę na podział stref w otwartej przestrzeni.

Jednym z dużych wyzwań było zachowanie otwartej przestrzeni, ale wyznaczenie w niej różnych stref. Wpadliśmy na pomysł układania płytek w różne wzory. Nie rzuca się to od razu w oczy jednak subtelnie tworzy i oddziele różne przestrzenie mieszkalne. 

Powierzchnia użytkowa mieszkania to 265 m kw. 

Zobacz także: Nowoczesne, jasne wnętrza polskiego domu. 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także