Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Maliny w szklanym pucharze

Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
01 kwi 2008 00:00

Dzienna strefa mieszkania miała być zachętą do wspólnego spędzania jak największej ilości czasu. Dlatego salon zajmuje wspólną przestrzeń z jadalnią i kuchnią.

W tak jasnym, przestronnym i optymistycznym wnętrzu chce się przebywać jak najdłużej. Zastosowano tu głównie naturalne materiały (drewno, rattan, tkaniny) i bardzo stonowaną kolorystykę: odcienie écru, brązy i beże. By jednak nie było nudno, a także by przełamać monochromatyczność wnętrza, zostały wprowadzone kolorystycznie soczyste detale: malinowe poduszki, szklany wazon w odcieniu karminowej czerwieni oraz korespondujące z nimi, lśniące, kuchenne szafki. Nawet naturalny kolor drewnianych żaluzji, w zależności od padającego słonecznego światła, zmienia się w apetyczną, różowawą lub czerwoną barwę.

Salon, jadalnia i kuchnia zajmują jedną, otwartą przestrzeń. Granicą między nimi stała się oryginalna kuchenna wyspa, a właściwie znajdująca się na niej nietypowa, umieszczona na stalowych wspornikach ozdoba, zaprojektowana przez artystę Tomasza Łączyńskiego. To rodzaj szklanego parawanu, stworzonego z trzech tafli grubego, półprzezroczystego szkła, odlanego techniką fusingu. Szklane ekrany dzielą wyspę na dwie części. Jedna część to stricte użytkowy, kuchenny blat roboczy, przy którym przygotowuje się posiłki. Drugą część tworzy podwieszana półka, od strony salonu pełniąca rolę baru lub blatu, przy którym gospodarze jadają czasami śniadanie. Takie rozwiązanie sprawiło wrażenie otwartości i przenikania się wnętrz, a jednocześnie stworzyło subtelną granicę, za którą można ukryć kuchenny rozgardiasz.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także