Kolorowa kuchnia - akcesoria do wypieków

Kolorowa kuchnia - akcesoria do wypieków

Autor: Anna Usakiewicz
24 kwi 2019 08:46

Znakomitym sposobem na zapewnienie sobie wygody podczas przygotowania ciast jest wyposażenie kuchni w sprawdzone akcesoria.

Miętowe, beżowe, kremowe lub zielone akcesoria silikonowe wprowadzą do wnętrza wiosenny klimat. Ocieplą je i ożywią, zainspirują do kuchennych eksperymentów i sprawią, że pieczenie ciast i ciasteczek dostarczy nam niezapomnianych wrażeń estetycznych. Domowe ciasta już podczas pieczenia oczarowują nas swoim aromatem, dlatego tak trudno oprzeć się skosztowaniu choćby kawałka ciasta czy symbolicznej babeczki. Usprawnijmy więc maksymalnie naszą pracę, by jak najszybciej spróbować smacznych wypieków. 

Formy na babki ze stali ocynkowanej z tuleją lub bez, a także foremki na babeczki, to podstawowe sprzęty, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Oprócz nich potrzebne będą na pewno różnej wielkości miski do przechowywania produktów. W roli tej świetnie sprawdzi się seria Molly firmy Galicja. Do wyboru mamy modele w kilku pojemnościach (od 0,5 do 5 l). Poza ważną funkcją praktyczną kolekcja wyróżnia się estetyczną linią wzorniczą i piękną kolorystyką. Znajdziemy więc w niej miski w pastelowych barwach: szarej, kremowej, miętowej i taupe, które idealnie będą komponować się z silikonowymi akcesoriami do pieczenia. Warto po nie sięgnąć, ze względu na cenne zalety silikonu, który nie wchodzi w reakcję z żywnością i nie pochłania zapachów oraz smaków. Nie przywiera do niego ciasto i jest łatwy w utrzymaniu w czystości.

W bogatej serii znajdziemy wszystko, co przyda się nam do przygotowania wyśmienitych wypieków. Będzie to więc niezawodna kuchenna para – lekki wałek wyposażony w uchwyty z wyżłobionymi rowkami, które nie ślizgają się i dobrze leżą w dłoniach oraz funkcjonalna stolnica. Niezastąpione okażą się też pędzelki i łopatki z rączkami zakończonymi niewielkimi dziurkami, dzięki którym po pracy powiesimy akcesoria na ściennych haczykach. Aby uniknąć poparzenia podczas wyjmowania ciasta z piekarnika, możemy użyć specjalnej łapki w kształcie pieska. Jest elastyczna, bardzo trwała i odporna na działanie wysokiej temperatury. Gotowy wypiek umieścimy natomiast na stabilnej podkładce. Zawsze przyda się nam także silikonowa podstawka, na której będziemy mogli położyć łyżkę przeznaczoną do mieszania potraw. Nie pobrudzimy w ten sposób blatu stołu i znacznie usprawnimy pracę.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także