Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Kuchnia w wersji glamour. Fot. Sam Cook

Zobacz galerię [4 zdjęć]

Kuchnia w wersji glamour. Fot. Sam Cook
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Katarzyna Masłowska
12 wrz 2019 21:33

Nowoczesna kuchnia: urządź ją w stylu glamour

Jak osiągnąć efekt luksusowej kuchni? Jak modnie i nowocześnie zaaranżować serce domu? Jak wybrać sprzęty AGD, tak by były nie tylko funkcjonalne, ale jednocześnie eleganckie?

Pstrąg ziołowo cytrynowy z winem

Składniki na 2 porcje:

• 2 nieduże świeże pstrągi patroszone
• 1 cytryna
• 50 g masła
• 100 ml białego wina
• Sól
• Pieprz
• gałązki świeżego tymianku, oregano

Sposób przygotowania:

1) Pstrągi umyć, przyprawić solą i pieprzem.
2) Przygotować 2 prostokąty z folii aluminiowej (większe od pstrągów) i ułożyć na nich ryby tak, aby można je swobodnie zawinąć. Z każdej strony unieść brzegi folii nieco do góry. Cytrynę sparzyć i pokroić w plastry ze skórą. Do wnętrza każdej ryby włożyć po 2-3 plastry cytryny, połowę masła i gałązki świeżych ziół. Pozostałe plastry cytryny ułożyć na pstrągach
i posypać ziołami. Pstrągi polać białym winem i zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć w naczyniu do parowania.
3) Ryby gotować na parze przez 40 minut w temperaturze 110ºC. Ryby podawać w folii, do odwinięcia na talerzu.
Osoby o mniejszym apetycie, dzięki specjalnej komorze świeżości z regulacją temperatury (od 0 do 5ºC), będą mogły przechować danie w lodówce nawet do 2 dni. Funkcja ta wydłuża przydatność ryb i mięs. Dodatkowo, lodówkę multi door, wyposażono w pojemnik na warzywa i owoce z regulacją wilgotności, dzięki czemu będą one mogły pozostać chrupiące i soczyste na dłużej.
Ekskluzywne wykończenie frontów chłodziarko-zamrażarek Sam Cook z czarnego szkła dostarcza niezapomnianych wrażeń estetycznych. Innowacyjne rozwiązania zapewniają komfort użytkowania, a nowoczesna technologia zachowuje cenne składniki oraz apetyczny wygląd przechowywanych produktów.

Chłodziarko-zamrażarka multi door Sam Cook PSC-WG-1010/B cena detaliczna: 3499 PLN
Chłodziarko-zamrażarka french door Sam Cook PSC-WG-1020/B cena detaliczna 2899 PLN

4Buildings - nowe wydarzenie branży budowlanej w Polsce i cztery niezależne konferencje o najważniejszych trendach w budownictwie XXI wieku - już 15-17 listopada w Katowicach. Zarejestruj się teraz!

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH